OTK Pontverseny Szabályzat

A 2022 évi  pályázat benyújtásának határideje 2023. január 10.

Az EXTRA kategória pontszámai és minden módszer  azonos a "normál " kategóriában indult kutyákéval, a XI. Fajtacsoport ( el nem ismert) pontjait is ez alapján számoljuk. 

1. AZ OTK Pontversenyen az a tag vagy kutyája vehet részt, aki a pályázat évében a teljes tagdíjat megfizette, kedvezményt tagdíjfizetés címén nem vett igénybe. A befizetés határideje az adott év december 31-e.

2. Kötelező a tagnak és a nevezett kutyának egy OTK kiállításon részt vennie, kivéve ha az OTK  évi összes kiállításán  bíróként szerepelt a tag.

3. Az MKSz Szövetség és tagjainak  összes  kiállítási  eredményét   beszámítjuk a pontversenybe, ide értve a WCHSA kiállításokat is. 

4. A MEOESZ és külföldi kiállítások ( FCI) közül a tag kiválaszthatja azt az öt kiállítást, vagy eredményes tenyésszemlét amelyiken a legtöbb pontot szerezte  és azt számíthatja be a táblázat alapján. 

5. A  pontszámokat úgy kell kiszámítani, hogy a bírálat során elért minősítések illetve címek közül a legmagasabbat kell figyelembe venni .
Pl, ha a kutya BOB (HFGY lesz) akkor ez a legmagasabb pontszám.
Ez alól kivétel a DERBY győztes cím. Azt hozzá kell adni a BOB címhez, mint a best junior cimet is. 

Ehhez a pontszámhoz kell hozzáadni a BIS körben megszerzett összes eredményt. 

Külön táblázati részben található a kiállításon kivül elérhető cimek és egy másikban a szűrések. Maximum 400 pont szűrést számítunk be, amelynek külön testtájhoz kell kapcsolódnia.

6. Nevezéseket kizárólag a honlapon a pontversenynél található táblázat alapján lehet leadni, egyéb táblázatokat, összesítőket nem fogadunk el.  

7. Azokat a pályázatokat fogadjuk el, amelyek a tárgy évet követő jan. 10.-ig beérkeznek hiánytalanul az alábbi e-mail címre. Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Postán kizárólag ide lehet küldeni a pályázatot: Országos Terrier Klub 1245 Bp. Pf.:1151

8. Az Évgyőztes címet fajtánként nemre való tekintet nélkül adjuk ki. Fajtán belül kiadásra kerülnek babi, kölyök, junior  felnőtt és  veterán  kategóriák nemenként. ( amennyiben sok nevezés érkezik lehet pályázni a kibővitett nevezési osztályokkal pl. Junior ch veterán ch junger osztályba. A jutalom oklevél és egyéb díjazás.

9. Kiadásra kerül még Év tenyésztője, Év tenyészkanja, Év tenyészszukája, Top OTK Dog címek. Ezeket az utolag felsorolt feltételekkel lehet benevezni.  Fiatal felvezetők közül nemenként életkoronként címeket adunk.(oklevél és egyéb dijazásban részesülnek) 

10. Év tenyészkanja, tenyészszukája versenybe olyan a tag tulajdonában lévő tenyészebek UTÓDAI indulhatnak, melyek közül az utódok közül legalább kettő OTK kiállításon részt vett, kivéve a külföldi tulajdonban lévő kutyák esetén. Az indított tenyészkutya OTK kiállításon részvétele nem kötelező, azonban részvétele esetén beszámít a pontszáma és az egyik utód OTK kiállításon való részvételét kiváltja.  

11. Az év tenyésztője versenyben az egy tulajdonban lévő  különböző fajtájú kutyák külön pontszámmal vehetnek részt.  

A pont táblázat megtekinthető itt vagy a Letölthető nyomtatványok menüpontban!